Témoignage de Frederic De Kegel (Villa Eureka)

 

Na meer dan 3 jaar achter het fornuis van Het Kraainest in Erpe-Mere viel Frederic De Kegel zijn oog op een alleenstaande charmevilla op de N42 tussen Gent en Geraardsbergen. Deze villa met een ziel stal meteen zijn hart en doopte hij Villa Eureka, nu een goed jaar operationeel. Verfijning leerde deze jonge chef alvast in Hof van Cleve. Tijdens het weekend gaat hij voor de Franse gastronomie, in de week voor een toegankelijk menu of voor Vlaamse klassiekers als Noordzeetong, of filet pur van wit-blauw. En vader Luc De Kegel managet de zaal en het onthaal.

“Alle beloften zijn ingevuld. Ik heb RES-klanten tussen Gent en Geraardsbergen, en ik heb RES-leveranciers gevonden voor wijn, vlees, en de aanleg van mijn tuin!”

 

Eureka! U heeft uw levensbestemming gevonden?
Frederic: Als 13-jarige reisde ik met de trein van Wetteren naar Brugge waar ik klassieke humaniora begonnen was. Ik keek naar het landschap en toen daagde het me: Eureka, ik ga toch de opleiding volgen die ik altijd heb willen doen, en als ik ooit kok ben, en een zelfstandige zaak heb, zal ik die ‘Eureka’ noemen of Grieks voor ‘ik heb het gevonden!’. Ik hoop altijd dat mensen die hier buitengaan ook denken dat ze hét restaurant gevonden hebben waarnaar ze op zoek waren, én terugkomen.

Hoe verliep uw culinaire carrière?
Frederic: Ik heb alle stadia doorlopen, zowel gewerkt in een brasserie, een gastronomisch restaurant als in een sterren-gastronomisch restaurant. Twee jaar had ik het geluk om bij 3-sterrenchef Peter Goossens mee achter het fornuis te mogen staan en met mijn ogen te stelen. Daar leerde ik het belang van verse producten die ik wekelijks van de vroegmarkt van Rungis aanvoer, het belang van de juiste leverancierskeuze, en hoe om te gaan met personeel. Ik streef echter geen sterren na of hoge Gault Millau-noteringen, noch wil ik een kopie zijn van Hof Van Cleve. Wat voor mij primeert, is dat iedereen met een tevreden en voldaan gevoel naar buiten gaat, en dat ook doorvertelt. Mond-tot-mond-reclame blijkt uiteindelijk nog altijd de beste reclame.

Hoe kwam u in contact met RES?
Frederic: Toevallig eigenlijk. Ik had Villa Eureka pas 2 maanden geopend toen ik RES-lid Dieter Gezels in het ISPC ontmoette en hij me RES voorstelde als een zeer goede ondersteuning voor starters en als ‘een extra’ waarmee je diverse investeringen gedeeltelijk kan financieren zonder je cash te moeten aanspreken. Wel, alle beloften zijn ingevuld. Ik heb RES-klanten tussen Gent en Geraardsbergen, en ik heb RES-leveranciers gevonden voor wijn en vlees.

Maar ook voor de volledige aanleg van uw tuin?
Frederic: Klopt. Enkele maanden terug sprak ik Gerrit van den Hove van De Hoveniersgebroeders uit Gavere aan. Hij was geïnteresseerd maar zijn agenda zat al goed vol. Toch hebben ze mij in hun planning voorgenomen omdat ze weten dat ik nog maar pas gestart ben, en ze wilden dat ik ook een goede eerste indruk op mijn klanten zou nalaten. Ze waren dus zeer begaan. Het resultaat is verbluffend en dit allemaal aan een zeer correcte prijs-kwaliteitsverhouding.  Ik ben zo tevreden dat ik hen particuliere cashklanten heb doorgestuurd alsook klanten die me spontaan vroegen wie de tuin hier heeft aangelegd. Een pure win-win dus.

U ontvangt ook probleemloos groepen of bedrijven?
Frederic: In de villa en op het terras hebben we plaats voor 65 couverts en voor walking dinners en recepties kunnen we tot 100 personen gaan. Achter de tuin hebben we ook nog een grasveld van 80m² waar een tent kan opgesteld worden voor allerlei bedrijfs- en privéfeestjes. Op onze sluitingsdagen ontvangen wij jullie ook graag vanaf 10 personen.

 

Villa Eureka
Zottegem
Frederic De Kegel
09 279 04 43
www.villa-eureka.com
RES-lid sedert zomer 2014
RES 100%

RES utilise des cookies pour vous faire bénéficier en ligne de la meilleure expérience . En utilisant notre site web, vous marquez votre accord concernant l’utilisation de ces cookies. Si vous désirez de plus amples informations concernant les cookies et leur gestion, voyez sur politique de confidentialité et de cookies ou fermer et accepter