Témoignage de Vincent De Leeuw ('t Slachschaep)

In de pittoreske Mechelsestraat in Leuven huist het beenhouwersatelier van Vincent De Leeuw. In 1991 opende hij er ’t Slachschaep, waar hij zich specialiseert in Schots lamsvlees en wild, een ambacht dat hem met de paplepel ingegeven werd. Niet alleen word je in de het historische pand gecharmeerd door het uitgestalde vlees, ook koop je er heerlijke delicatessen en zelfs gelooide lams- en schapenvellen om je interieur te pimpen. Ben je op zoek naar dat tikkeltje meer, dan kan je bij ’t Slachschaep ook terecht voor workshops, barbecues en Mechoui’s op locatie.

“Als zelfstandige heb je het soms te druk om te genieten. En daar dient mijn RES-kaart voor.”

   “Ik heb nooit iets anders willen doen dan de hele dag met vlees te werken. Geboren en getogen in een succesvolle beenhouwersfamilie, besloot ik mijn eigen weg te gaan. ’t Slachschaep is meer dan een puur commerciële beenhouwerij, want we willen een volledig verhaal overbrengen. Van prachtige stukken groot wild tot huisbereide delicatessen en zelfs zacht gelooide lams- en schapenvellen: we dompelen je onder in de wereld van wild. Dat doen we niet alleen in onze winkel, maar ook op locatie.”
   “Ik deel mijn passie graag met anderen tijdens wild- of lamsworkshops, waarbij ik zowel hobbykoks als professionele chefs wil inspireren om aan de slag te gaan met wild. Heb je geen nood aan al mijn verhalen, dan kom ik even graag op locatie koken voor minstens 40 personen. (lacht) Tijdens die echt Bourgondische eetfestijnen kan je op me rekenen voor een barbecue of een traditionele Mechoui, mijn handelsmerk. Tijdens Mechoui-eetfestijnen wordt een volledig speenvarken, lam of everzwijn aan het spit geregen – iets wat ik al sinds mijn achttiende doe. We verzorgen deze Mechoui’s van A tot Z en voorzien warme en koude groenten, aardappeltjes in lookboter en vers Marokkaans brood.”

Opvolging verzekerd

   “Ik ben intussen al bijna vijf jaar RES-lid en geniet nog steeds ten volle van de voordelen die het netwerk met zich meebrengt. Niet alleen sta ik helemaal achter het concept, ook vind ik dat de ondersteuning en opvolging van handelaars van een hoog niveau is. Een tijdje geleden mailde ik een vraag naar een RES-medewerker en enkele minuten later stond er al iemand hier  aan de toonbank om mijn probleem op te lossen. Het hoofdkantoor van RES is slechts op enkele meters van mijn zaak vandaan, maar toch toont het aan hoe begaan RES-medewerkers met hun klanten zijn. Ook zij willen echt dat het systeem voor jouw concept werkt. En geloof me, mijn positieve ervaring is geen alleenstaand geval, ik vang diezelfde complimenten ook op bij andere RES-handelaars.”

Meer genieten

   “Als ondernemer verlies je jezelf soms in de dagelijkse drukte. Je job is je passie en je werkt voor jezelf, maar toch is het soms hard. Naast de papierwinkel, de mails, telefoontjes en offertes vergeet je af en toe dat genieten er ook bij hoort. En dat is waar mijn RES-kaart voor dient: meer inzetten op quality time. Etentjes bij onze favoriete restaurants, waaronder RES-lid Osteria Michele, komen steeds vaker voor. Je zegt al eens sneller ‘Geen zin om te koken? Dan schuiven we de benen onder tafel’. Maar ook grotere plannen zoals een ballonvaart, stonden al eens op mijn agenda. Niet te vergeten: ook mijn vriendin weet intussen in welke Leuvense winkelstraten ze terechtkan met mijn RES-kaart. Het is een mooie extra, een beloning voor al die lange dagen.”

 


’t Slachschaep
Leuven
Vincent De Leeuw
0476 43 68 71
RES-lid sinds 2014
50% RES in de winkel, voor evenementen overeen te komen

RES utilise des cookies pour vous faire bénéficier en ligne de la meilleure expérience . En utilisant notre site web, vous marquez votre accord concernant l’utilisation de ces cookies. Si vous désirez de plus amples informations concernant les cookies et leur gestion, voyez sur politique de confidentialité et de cookies ou fermer et accepter