RES ten tijde van Corona

Impact van Corona op RES en de visie voor de toekomst

2020 en 2021 zullen de geschiedenis ingaan als jaren die niet snel vergeten zullen worden. Corona heeft inderdaad een enorm economisch impact gehad in het algemeen maar zeker ook in het bijzonder op de lokale ondernemers, handelaars en zelfstandigen. Dat de huidige situatie van onze – toch kwetsbare doelgroep -  ook gevolgen heeft voor RES is niet meer dan logisch. RES richt zich voornamelijk naar kleine detailzaken, horeca, evenementen, persoonlijke verzorging enz . Zoals het er momenteel uitziet, zijn deze moeilijk tijden nog niet achter de rug. Als we even achteruit kijken, heeft RES het niet zo slecht gedaan in deze woelige tijden. Gedurende meerdere maanden waren vele zaken gesloten, waren er beperkingen en dat heeft geen goed gedaan aan de RES-transacties en de omzet. Daarnaast noteerden wij al (te) veel falingen en stopzettingen van de zaak. Ook een aantal handelaars hebben het RES-netwerk verlaten … meestal omdat RES tijdens deze periode niet echt prioriteit is in hun handelszaak.


Cijfers

Even wat cijfers : RES telt nog altijd meer dan 3000 aangesloten handelaars en ondernemers (dit zijn 4786 RES rekeningen) en daarnaast een database van meer dan 20.000 consumenten waarvan er intussen al bijna 9.000 ge-heractiveerd werden met een RES-consumenten-gift-kaart. Sinds het begin van Corona werd er voor meer dan 18.000.000 aan RES-verkopen gerealiseerd.

Cost-cutting, automatisatie en aanpassing van het RES-business-model

Dus, RES heeft zeker niet stilgelegen. Maar – noodgedwongen – hebben wij ingezet op cost-cutting, automatisatie en aanpassing van het RES-business-model om RES zo klaar te stomen voor de toekomst. Eén van de belangrijkste realisaties is de verdere ontwikkeling van de RES ONLINE rekening en vooral RES APP. Met deze nieuwe tools kunnen onze RES-gebruikers online zelf een aantal aanpassingen doen zoals de RES-voorwaarden en omschrijving. Daarnaast kunnen rekeningoverzichten en kopie facturen gedownload worden. Zo worden de kosten van onze backoffice sterk teruggedrongen.

RES SWAP 

In december werd – na een lange juridische en technische voorbereiding - het RES SWAP concept gelanceerd. Dit nieuwe RES-concept maakt het mogelijk dat RES-handelaars hun ruil-tegoeden via het RES SWAP PLATFORM (op de RES APP) te koop kunnen aanbieden aan RES-gebruikers-consumenten. De eerste resultaten, na een paar weken,  zijn zeker meer dan bemoedigend : een 70-tal RES-handelaars publiceren intussen hun SWAP aanbiedingen op de RES APP en intussen hebben reeds een paar tientallen consumenten ge-swapt ! We zullen jullie van de verdere evolutie zeker op regelmatige basis op de hoogte houden.

RES APP

Ook voor de komende maanden staat onze agenda goed gevuld. We zetten vooral in op de verdere ontwikkeling van de RES APP. Zo zullen er een aantal functionaliteiten toegevoegd worden : mobile registreren van een nieuwe RES-rekening (zowel voor handelaars als voor consumenten), een applicatie zodat je gemakkelijk zelf aanbiedingen online kan publiceren en nog een aantal nieuwe functies worden in de nabije toekomst voorzien.

Ondanks alles blijven wij bij RES dus positief en constructief, vooruitziend naar een volgende stap in de boeiende geschiedenis van RES.

layout styles