Getuigenis van Marc Lejeune (ABrussel)

In de directe buurt van de Grote Markt beroept ABrussel zich op zijn Brusselse identiteit om de smaken van grootmoeders’ stoofschotels te combineren met inventieve moderne gerechten van de chef-kok. ABrussel trekt dan ook zowel gastronomische fijnproevers, foodies als pure genieters op zoek naar charme, gezelligheid en sfeer. Alles wordt in het zicht van de bezoekers bereid en je kan er zowel terecht voor een lunch, menu of brasseriegerecht. Het interieur is er bijzonder kleurrijk, waar een mens uitzonderlijk vrolijk van wordt. En zoals het een echte Brusselse brasserie betaamt, wordt je er zowel in het Frans, Nederlands als Engels aangesproken.

 

“RES betekent voor mij dat ik bepaalde investeringen versneld heb kunnen uitvoeren, ook dankzij een intrestloos RES-krediet!”

 

U bent een echte ‘Brusseleir’?
Marc Lejeune: Geboren en getogen! Op horecavlak ben ik een polyvalente autodidact en runde eerst 18 jaar lang Le Tartisan, een restaurant-traiteurzaak gespecialiseerd in quiches vooraleer in 2013 met ABrussel te starten. Het is dus een vrije jonge bistro die aanvankelijk vooral op Brusselaars gericht was. De keuken was eerst nogal exotisch en modern met alleen maar vaste menu’s. Door het verbod op wagens en de aanslagen van 22 maart, zagen we ons vast Brussels publiek zienderogen verdwijnen. We moesten dus ingrijpen en een andere koers varen.

U mikt nu vooral op buitenlandse toeristen?
Marc: Precies. Vroeger hadden we 50% Brusselaars en 50% toeristen, nu 90% toeristen en 10% Brusselaars. Onze keuken is nu meer brasseriekeuken met traditionele Belgische en klassieke gerechten.  Maar uiteraard mikken wij ook op de RES-leden die op toeristisch of zakenbezoek zijn in Brussel! Ik zie overigens meer en meer RES PREPAID-kaarthouders in mijn zaak.   

U was een van de exposanten op de RES-beurs in Leuven?
Marc: Zeg wel, wat een prachtig initiatief! Ik heb er vrijuit en inspirerend met collega-restaurateurs kunnen praten over zaken die ons bezig houden. Zelf ga ik overigens ook graag eten in andere REStaurants, ook al is dat in Oostende of Antwerpen. We hebben op de beurs veel commerciële contacten gelegd. Wat o.a. resulteerde in een REServatie van 35 personen in december, voor een menu op onze 1e verdieping, waar men ook absolute privacy heeft.

Wat betekent RES in uw bedrijfsvoering?
Marc: Wel, het betekent dat ik bepaalde investeringen versneld heb kunnen uitvoeren en dit ook dankzij een intrestloos RES-krediet.  Het gaat om ovens, koelkasten, keukenkranen, een aardappelsnijder, een vacuümapparaat… Ik heb dat allemaal aan 50% RES en zonder BTW kunnen aankopen bij GastroDirekt uit Groothertogdom Luxemburg.  En dankzij RES-lid Ecological reinigen we onze afwas en al onze ruimtes met duurzame onderhoudsproducten. Restaurants die nog geen RES-lid zijn en waar ik zelf graag ga eten, sluit ik ook graag aan. Ik wil dus zeker meer RES ontvangen, dan kan ik er ook meer uitgeven!

 

ABrussel
Brussel
Marc Lejeune
0486 96 84 60
www.abrussel.be
RES-lid sedert begin 2016
100% RES

 

RES gebruikt cookies om u online de beste ervaring aan te bieden. Door onze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Als u meer wilt weten over cookies en hoe ze te beheren kijk dan op onze privacy- en Cookiebeleid of sluit en accepteer