Een munt voor lokale handelaars

OPEN een GRATIS RES-rekening 

Je bent een lokale handelaar, ondernemer, zelfstandige, kmo of vrij beroep?
Dan is RES iets voor jou 

De RES coöperatieve vennootschap - opgericht in 1996 in Leuven - heeft als doel de lokale economie te ondersteunen

Er zijn reeds meer dan 5.000 aangesloten handelaars en ondernemers uit alle mogelijke sectoren.
Internationale winkelketens worden niet toegelaten.

Binnen het RES-netwerk circuleert een eigen interne legale munt,
exclusief ontwikkeld voor lokale handelaars en ondernemers : de RES-euro.

MEER INFO


Snel nieuwe klanten, extra omzet en RES-kredieten aan 0% interest.

Je zal zeer snel nieuwe klanten krijgen, die je zaak leren kennen door de unieke binding van de RES-munt. Vermits de ontvangen RES steeds binnen het netwerk blijft circuleren, kan je rekenen op een extra omzet van 3-5%.

Verder biedt RES de mogelijkheid aan de aangesloten RES-handelaars om een RES-kaskrediet of RES-krediet op afbetaling te bekomen en dit aan 0% interest.

MEER INFO

layout styles

  Gratis RES-rekening en eenvoudige spelregels.

Je opent een gratis RES-rekening en je kan meteen beginnen verkopen en zaken te doen. De ontvangen RES kan je vervolgens gebruiken om aankopen te betalen bij de andere aangesloten RES-handelaars.

Indien je een winkel of horecazaak uitbaat, kan je 50%, 75% of 100% van het bedrag in RES aanvaarden. Reeds tienduizenden particulieren hebben een RES PREPAID-kaart. Indien zij euro's omruilen tegen RES, krijgen zij steeds 50% extra RES. Op deze manier worden ze sterk gemotiveerd om binnen het RES-netwerk aan te kopen.

Bevindt je zaak zich in de B2B-sfeer, dan kan je zelf vrij onderhandelen over het bedrag dat je in RES aanvaardt.

MEER INFO

 


Sterke marketing en vlotte service 

Door een sterke interne marketingmachine, zal je zaak gepromoot worden via al onze kanalen. Naast de website, worden er wekelijks mailings verzonden, kan je adverteren in het RES-magazine en wordt je zaak gepromoot op onze facebook-pagina.

Daarnaast kan je gratis aanbiedingen, evenementen en promoties plaatsen op onze website en zorgt een team van meer dan 25 enthousiaste medewerkers dat je met de juiste handelaars in contact wordt gebracht.

Regelmatig organiseert RES netwerkmomenten waarbij je je collega RES-handelaars persoonlijk kan ontmoeten.

MEER INFO


layout styles

Ondersteuning aan de lokale handel. 

Door RES te aanvaarden in je zaak, draag je bovendien actief bij tot een duurzame lokale economie. Het RES-geld dat je besteed blijft inderdaad lokaal circuleren en verdwijnt niet naar het buitenland. Lokale ondernemers en handelaars zijn immers de motor van de economie en dragen bij tot onze welvaart.

RES stimuleert het aankopen bij mekaar. Op deze manier gun je je collega-ondernemer ook iets extra en sta je samen sterker tegen winkelketens en internationale webshops. RES-verhalen

Testimonial image

Gesitueerd aan de boorden van de Semois en rechtover het kasteel van Bouillon is ‘La Ferronnière’ uw ideale bestemming voor een romantisch uitje.

Anqélique Maqua & Wim Philips (Hotel-Restaurant La Ferronnière)

Testimonial image

Dankzij RES leveren we nu ook voor de evenementen van RES-lid Roularta. En dat is dan weer een prachtige referentie die indruk maakt bij nieuwe klanten!

André De Mooy (Brussels Flowers)

Testimonial image

Het businessconcept scoort bij mij ook omdat de promotiekanalen binnen het netwerk zo uitgebreid en meestal gratis zijn.

Laurence Genon (Brinz’l - gastronomisch restaurant)


Vaak gestelde vragen

Is RES legaal en wettelijk erkend?

De RES munt is wettelijk aanvaard, zowel door FOD Financiën en FOD Economie. In de boekhouding is de RES-rekening een officiële financiële rekening, net zoals de normale bankrekeningen. Je dient er dus rekening mee te houden dat alle verkopen die in RES gerealiseerd ...

Waarom zou ik RES aanvaarden in mijn zaak ?

RES brengt gegarandeerd nieuwe klanten en extra omzet in RES. De ervaring leert ons dat 3 tot 5 % realistisch is

Kan iedere zaak of onderneming deelnemen aan RES?

Neen. Het hoofddoel van de RES-organisatie is een extra ondersteuning te bieden aan lokale handelaars, kmo's en zelfstandigen. Om die reden worden internationale winkelketens niet toegelaten tot RES. Op die manier hebben RES-handelaars een voordeel omdat klanten door RES gemotiveer...